Main content
SÅDAN FORHINDRER MAN EN FEDTET HUD I PANDEN

SÅDAN FORHINDRER MAN EN FEDTET HUD I PANDEN

SÅDAN FORHINDRER MAN EN FEDTET HUD I PANDEN

Fedtet hud i panden er almindeligt forekommende ved fedtet eller kombinerede hudtyper. Uanset om du altid synes at have en fedtet pande, eller du vil bekæmpe overskydende glans i sommermånederne, så kan du her få mere at vide om, hvad der forårsager fedtet hud, og hvordan du bedst regulerer glans, så din hud får et mere afbalanceret og sundt udseende.

 

Hvad forårsager en fedtet pande?

Når din hud producerer overskydende hudfedt (eller olie), kan din pande, og andre dele af dit ansigt, synes skinnende eller fedtet. Huden kan producere overskydende olie af en række årsager, men stress, svingende hormoner, genetik og luftfugtighed er almindelige faktorer. I modsætning til den almindelige antagelse, så har kost meget lidt – hvis noget overhovedet – at gøre med overskydende olieproduktion. Dog kan skader fra UV-stråler, skrappe eksfolierende midler og andre irritationskilder alle stimulere huden til at producere overskydende hudfedt. 


Hvordan kan du hjælpe med at forebygge en fedtet pande?

Da du ikke kan ændre din hudtype, kan du i stedet hjælpe med at forebygge overskydende glans ved at påbegynde en hudplejerutine til fedtet hud. Ud over korrekt hudpleje bør du undgå at røre ved dit ansigt, da dette kan overføre snavs og urenheder til huden, samt få huden til at producere mere olie. At passe godt på dit hår er også et vigtigt led i forebyggelse af en fedtet pande – især hvis du har pandehår. På samme måde som visse hudplejeprodukter kan medføre, at huden føles fedtet eller olieret, kan hårprodukter, der kan komme i kontakt med din pande, også få huden til at se ekstra fedtet ud.

 

Hvorfor er huden til tider fedtet på din pande, men tør på dine kinder?

Mens fedtede hudtyper oplever overskydende olie og glans over det hele, har mange mennesker en fedtet pande eller næse, mens huden i andre områder er mere tør. Denne hudtype, der kaldes kombineret hud, har en tendens til at have fedtede pletter i t-zonen (pande, næse og hage), mens andre områder er mere tørre, såsom kinder og kæbelinje. En kombineret hudtype kan også bemærke, at den midterste del af panden er mere fedtet, mens de ydre områder føles lidt mere tørre. Hvis du har kombineret hud, så er det vigtigt at finde hudplejeformler, der er målrettet mod overskydende olie, uden at de tørrer huden ud. Brug en rutine til kombineret hud som hjælp til at holde huden synligt afbalanceret og fri for glans. 


Giver en fedtet pande urenheder?

Når huden producerer overskydende hudfedt, kan urenheder og snavs ofte blive fanget i poren. Disse tilstoppede porer kan blive til sorte og hvide hudorme og urenheder. Selvom overskydende olieproduktion ikke nødvendigvis betyder, at din hud vil udvikle urenheder, så har fedtet hud en større tendens til urenheder og har brug for en rutine, der er målrettet mod glans og reduktion af olie. 


Hvilke løsninger er der til en fedtet pande?

Når fedtet hud plejes, er der en delikat balance mellem at fjerne nok overskydende hudfedt til at reducere synlig olie og glans, uden at huden bliver dehydreret. Mange med fedtet hud er fristet til at bruge skrappe hudplejeformler for at forsøge at fjerne olie eller bekæmpe urenheder. Selvom disse produkter kan fjerne eller reducere hudfedt, så kan de også fjerne olier, der er gavnlige for huden. Skader på hudbarrierens funktion kan faktisk stimulere huden til at producere mere olie som en forsvarsmekanisme. Følgende trin kan bidrage til at reducere olie, samtidig med at hudens barriere respekteres:

Ultra Facial Oil-Free Cleanser

Ultra Facial Oil-Free Cleanser

Old price New price DKK 180,00

Ansigtsrens

Rens med en eksfolierende scrub eller ansigtsrens til fedtet hud. Oplev vores udvalg af ansigtsrens.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price DKK 325,00

Toner

Påfør toner med en astringent formel, der kan hjælpe med synligt at mindske overskydende olie. Oplev vores udvalg af toners.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price DKK 325,00
Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream
best-seller

Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream

Old price New price DKK 280,00

Fugtighedscreme

Fugt huden med en ansigtscreme til fedtet hud med en ikke-komedogen formel, der kan hjælpe med at holde fedtet hud afbalanceret uden at tilstoppe porerne.

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Old price New price DKK 285,00

Maske

Anvend en lermaske flere gange om ugen på panden eller over det hele for at hjælpe med at absorbere overskydende hudfedt og afgifte huden. 

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Old price New price DKK 285,00
Rice and Wheat Volumizing Shampoo

Rice and Wheat Volumizing Shampoo

Old price New price DKK 205,00

Shampoo

Vask håret regelmæssigt, og vær forsigtig med ikke at bruge hårprodukter, der kan forårsage overskydende olie på din pande.

Skal man bruge en fugtighedscreme på fedtet hud?

Selv hvis din pande virker skinnende, er en daglig fugtighedscreme et must-have for enhver hudtype. At berøve huden fugt kan gøre den tør eller dehydreret, hvilket kan få den til at producere endnu mere olie. Til fedtet hud skal du gå efter en let ikke-komedogen gel-fugtighedscreme, for skabe balance og friske huden op. 

Hvilke hudplejeprodukter er de bedste til mænd med en fedtet pande?

Mænds hud har tendens til at være mere fedtet end kvinders hud. Vi anbefaler en mere konsistent rutine med produkter, der er udviklet til fedtet hud. Hvis du har fedtet hud, skal du bruge en ansigtsrens eller eksfolierende scrub til mænd som hjælp til at fjerne overskydende olie og snavs. Efterfulgt af en astringent toner og en let fugtighedscreme til forebyggelse af glans. Skal du friskes op på farten, kan du sprøjte med en spray-toner som hjælp til at reducere overskydende olie dagen igennem. 

Orientation message
For the best experience, please turn your device