Main content
SÅDAN FINDER DU UD AF, OM DU HAR SENSITIV HUD

SÅDAN FINDER DU UD AF, OM DU HAR SENSITIV HUD

De fleste af os har tendens til en særlig hudtype, som regel fedtet, normal eller en kombination. Men vidste du, at du kan have sensitiv hud oveni din sædvanlige type, for eksempel tør og sensitiv eller fedtet og sensitiv? Sensitiv hud kan være en type, som nogle mennesker oplever konsekvent, men vi kan alle til tider have hudreaktioner, som bringer vores hud ind i den sensitive zone.  

Almindelige tegn på sensitiv hud  

Sensitiv hud kan blusse op når som helst i livet; det er forbundet med stress, allergi og miljømæssige faktorer. Symptomerne omfatter:

 

• Svie efter påføring af hudplejeprodukter

• Kløe i huden

• Rødmende hud eller irritation

• Udslæt på huden af enhver art • Brændende fornemmelse

• Tør eller afskallende pletter

• Kløende hud


Du kan også have forskellige hudlidelser som rosacea, eksem eller kontakteksem.  

Årsager til sensitiv hud   

Nogle mennesker vil opleve sensitiv hud i tid og utide, og det handler som regel om genetiske faktorer, som man ikke kan ændre på. For alle andre er sensitiv hud som regel kun en fase. Det kan være forbundet med stress, manglende søvn og dårlig kost – det er alle livsstilsfaktorer, som vi kan forsøge at undgå. Ved at vælge en sund livsstil med regelmæssig motion, en varieret kost, der indeholder meget frugt og mange grøntsager og en dedikeret indsats for at drikke 2 liter vand om dagen, kan du hjælpe med at bekæmpe de problemer, der måtte opstå med følsomhed. 

 

Det er også værd at forsøge at holde stressniveauet nede; prøv at tale med venner eller en terapeut, motionere, udøve yoga og meditation. Hormonelle udsving kan også forårsage ekstreme og pludselige hudforandringer, herunder perioder med følsomhed, så den rette hudpleje kan hjælpe til en vis grad, men hvis du har mistanke om et hormonproblem, så skal du tale med din læge. Miljømæssige faktorer som ekstrem varme eller kulde kan beskadige huden og give os afslørende tørre pletter, rødme og meget sensitiv hud. Endelig, kan valg af forkert hudpleje og overforbrug af visse stærke ingredienser, som syre og retinol, også føre til problemer med følsomhed.  

Hudpleje til sensitiv hud  

Når din hud føles ubehagelig, rød, kløende og meget sensitiv, er det som regel forbundet med, at hudbarrierens funktion er blevet kompromitteret. Det øverste lag af vores hud består af hudceller bundet tæt sammen af naturlige fedtstoffer, herunder ceramider, kolesterol og fedtsyrer og er kendt som hudbarrieren. Når denne barriere er svækket eller er ekstra følsom, ser vi virkningerne på vores hud som rødme, tørre pletter med mere, idet en beskadiget barriere giver skadelige frie radikaler og miljømæssige aflejringer mulighed for at trænge dybere ind i huden. For at undgå at svække barrieren yderligere, skal du holde dig væk fra skrappe hudplejeprodukter, der skræller huden af og i stedet vælge milde produkter, der tilfører og fastholder fugt.  


Kiehl’s hudplejeprodukter, der anbefales til sensitiv hud  


Nedenfor fortæller vi om nogle af vores produkter, der anbefales til sensitiv hud. Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i vores rutine til sensitiv hud, skal du klikke her.


Ultra Facial Cleanser

Ultra Facial Cleanser

Ultra Facial Cleanser

Old price New price DKK 180,00

Vores ansigtsrens til sensitiv hud, den milde og skånsomme Ultra Facial Cleanser, er en af vores mildeste renseprodukter. Denne særligt udviklede skummende ansigtsrens hjælper med at fjerne urenheder uden at udtørre huden eller fjerne naturlige olier.


Calendula Herbal-Extract Toner

Daily Reviving Concentrate

Daily Reviving Concentrate

Old price New price DKK 405,00


Denne alkoholfri toner vil hjælpe med at få hud, der både er fedtet og sensitiv, til at føles lindret, renset og forfrisket. Vores formel reducerer pletter og olie på hudoverfladen og indeholder håndplukkede Calendula-blade.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price DKK 325,00


Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream

Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream - Ansigtscreme


En intensiv fugtighedscreme, der øjeblikkeligt lindrer og genopretter tør, følsom hud. Cremen er formuleret med kolloid havregryn og beta-glucan, samt udstyret med Kiehl's avancerede barriereteknologi, der efterligner hudens lipidstruktur for at hjælpe med at understøtte fugtbarrieren og synligt reducere rødme forårsaget af tørhed.


Solbeskyttelse

Daglig solbeskyttelse er endnu mere væsentlig for sensitiv hud for at forhindre varig skade. Når hudens barrierefunktion er blevet kompromitteret, som det ofte sker med sensitiv hud, kan UVA- og UVB-stråler lettere trænge ind og forårsage meget tør hud, der ser rød ud og føles stram og kløende. Tidlig aldring accelereres, og der kan forekomme misfarvning.

 

Beskyt din hud med solcreme hele året rundt. Fedtet hud og hudtyper, der er sensitive over for olie bør prøve vores gelformel Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 PA++++. Alle andre hudtyper, herunder tør og tør sensitiv hud vil have gavn af en daglig dosis af Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA+++ 

Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Old price New price DKK 480,00


Er du i tvivl om din hudtype? Besøg en af vores Kiehl’s-stande i en butik og få en gratis personlig konsultation med vores Kiehl’s Skin Pros. De besvarer alle dine spørgsmål! Hvis du har travlt, kan du også prøve vores Healthy Skin Routine Finder på vores hjemmeside. Dette værktøj vil anbefale dig en hudplejerutine, der er skræddersyet til din hudtype.


Orientation message
For the best experience, please turn your device