Main content
squalan

SANDHEDER OG MYTER OM C-VITAMIN

C-vitamin er en meget effektiv hudplejeingrediens med en lang række fordele, lige fra at booste gløden til at hjælpe med at mindske aldringstegn til at beskytte mod antioxidanter. Der cirkulerer en hel del misinformation om C-vitamin, så her er din chance for at lære sandheden at kende om fordelene ved at bruge f.eks. et serum med C-vitamin til din hud.

Fakta: Ikke alle C-vitaminserummer er skabt ens

Der findes faktisk flere forskellige former for C-vitamin, der bruges i hudplejeformler. Selvom de har overlappende fordele, absorberes ren C-vitamin eller L-askorbinsyre i huden og begynder at virke med det samme ved kontakt. Den forbliver bioaktiv i huden og neutraliserer frie radikaler, lysne hyperpigmentering og stimulerer kollagenproduktionen. Cg-vitamin (ascorbylglukosid) aktiveres, når det absorberes i de øverste hudlag, og booster C-vitaminaktiviteten over tid.
RETINOL PRODUCT

Falsk: Jo mere C-vitamin, jo bedre

Selvom det kan virke som om, at et højere niveau af C-vitamin ville være bedre, kan disse formler faktisk forårsage følsomhed eller være mindre effektive, hvis de ikke stabiliseres korrekt. C-vitamin kan hurtigt blive ustabilt, når det udsættes for varme, lys og luft. Hvis det ikke er stabilt, vil det ikke være effektivt, så hold øje med C-vitaminprodukter, der får en orangebrun nuance.
Meget høje koncentrationer af L-askorbinsyre kan medføre hudirritation. Her hos Kiehl’s er vores produkter dermatologisk testet, så vi er sikre på at vores formler er velegnede til alle hudtyper, herunder sensitiv hud.

Fakta: C-vitamin er også til øjenområdet

I den rette koncentration kan C-vitamin også være yderst gavnligt for øjenområdet. Vi anbefaler at prøve vores Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum. C-vitamin er berømt for sine lysnende og glødboostende egenskaber og er en ideel ingrediens at inkludere i serummer og cremer, der er designet til mørke rande, fine linjer og hævelser.

Falsk: Gør-det-selv C-vitaminserummer er lige så effektive som andre formler

  L-askorbinsyre er en ustabil ingrediens, hvilket betyder, at den kan oxideres, når den udsættes for lys, luft eller varme, og blive mindre effektiv. Denne kraftfulde form for C-vitamin kan være meget svær at stabilisere i serummer og skal formuleres på et specifikt pH-niveau for at sikre, at den effektivt giver huden fordele. Det kan ikke lade sig gøre i et almindeligt køkken! Vi stabiliserede først L-askorbinsyre i vores vandfri formel for mere end 15 år siden i et laboratorium!

"Når det udsættes for vand, kan rent C-vitamin nedbrydes, så det mister sin effektivitet. En vandfri formel hjælper med at holde høje koncentrationer af rent C-vitamin stabile og effektive." - Dr. Megan O'Brien, Kiehl’s Consulting Dermatologist

Fakta: Din hud har brug for topisk C-vitamin

Ligesom C-vitamin er en vigtig del af din kost, er det også et vigtigt trin i din hudplejerutine. Menneskekroppen producerer ikke sit eget C-vitamin, men er afhængig af at få det gennem ernæringsmæssige og topiske anvendelser. Daglig brug af et afbalanceret og stabiliseret C-vitamin ansigtsserum hjælper din hud med at absorbere fordelene ved denne kraftfulde ingrediens.

Falsk: Serum med C-vitamin forårsager hudfølsomhed over for solen

Dette er faktisk det modsatte! Topisk C-vitamin har vist sig at være en anden forsvarslinje mod skadelige UVA-stråler og samtidig hjælpe med at styrke hudens antioxidantforsvar. Vi anbefaler, at du påfører et serum med C-vitamin om morgenen, før du påfører en daglig solcreme. Husk at påføre solcreme hver dag.

Fakta: Produkter med C-vitamin gavner alle hudtyper

Fordelene ved C-vitamin i ansigtet gælder for alle hudtyper, herunder sensitiv og tør hud. Ud over at hjælpe med synligt at reducere pigmentpletter eller mindske forekomsten af fine linjer og rynker kan brugen af et C-vitamin også give antioxidantbeskyttelse, der hjælper med at beskytte mod frie radikaler, der skader huden.

Oplev vores Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate! Et effektivt C-vitamin-serum, der er formuleret med 12,5% C-vitamin samt hyaluronsyre. Porerne ser mindre ud, huden føles fastere. Denne meget effektive formel hjælper med at reducere de mest markante alderstegn og hjælper dig med at genvinde din ungdommelige glød. Uden parabener og parfume.

Falsk: C-vitamin er ikke egnet til sensitiv hud

Ikke alt hudpleje med C-vitamin er skabt ens, men hos Kiehl’s er vores serums med C-vitamin omhyggeligt formuleret til at være nænsomme nok til sensitiv hud, og vi tester alle nye produkter på rigtige mennesker. Vi sikrer altid, at halvdelen af testpersonerne har sensitiv hud. Det er stadig værd at starte langsomt med en ny aktiv ingrediens, så når du først begynder at bruge et serum med C-vitamin, anbefaler vi, at du starter med at påføre produktet én gang dagligt og gradvist opbygger det til to gange om dagen.
RETINOL PRODUCT

Fakta: Opbevar serums med C-vitamin på et køligt, tørt sted

Ja, det er en god idé at opbevare produkter fremstillet med L-askorbinsyre langt væk fra badeværelsesskabet, da al den fugt og vand er lidt risikabelt. Det er bedst at opbevare C-vitaminprodukter på et køligt, tørt og mørkt sted. Det er også vigtigt at kontrollere, at produkterne opbevares i flasker, der undgår lyseksponering, se efter mørkt ravgult glas og uigennemsigtige plastbeholdere.Fakta: Påfør Serum med C-vitamin før din ansigtscreme


Når du har renset og brugt toner på din hud, påfører du et tyndt lag af dit serum. Påføres morgen og aften før ansigtsscreme for at hjælpe med at fastholde serummets fordele for huden.Falsk: Serums med C-vitamin er kun til brug om dagen


Det er rigtigt, at C-vitamin hjælper med at beskytte din hud mod frie radikaler. Derfor har dermatologer traditionelt set haft en tendens til at anbefale påføring af C-vitamin om morgenen, da de beskytter mod miljømæssige skader i løbet af dagen. Men nu ved vi, at vores smarte hudceller gemmer antioxidanter, der er klar til brug næste dag, når vi har brug for dem, så det er værd at anvende serum med C-vitamin både morgen og aften.Fakta: C-vitamin er ikke kun til anti-age


C-vitaminniveauet forringes i huden med tiden, så det er vigtigt at bruge hudplejeprodukter med C-vitamin, efterhånden som du bliver ældre. Det er også en god idé at begynde at bruge C-vitaminformler som forebyggelse, før du begynder at se fine linjer og rynker, fordi antioxidantbeskyttelse hjælper med at beskytte huden mod tidlige alderstegn som pigmentering, fine linjer og mathed.

Typer af C-vitamin i hudpleje

Rent C-vitamin

L-askorbinsyre, også kaldet rent C-vitamin, er en kraftfuld hudplejeingrediens, der nemt absorberes i huden og har øjeblikkelig virkning. L-askorbinsyre er en ingrediens, der anbefales af dermatologer, og den bruges ofte i anti-age-hudplejeprodukter til at forbedre gløden og hudteksturen og samtidig hjælpe med at mindske forekomsten af fine linjer, rynker og smilerynker.Cg-vitamin

Cg-vitamin eller ascorbylglukosid er et effektivt derivat af C-vitamin, der giver antioxidantbeskyttelse og hjælper med at minimere de synlige tegn på ældning i huden.Aktiveret C-vitamin

Aktiveret C-vitamin er en form for C-vitamin, der er hurtigtvirkende og kan hjælpe med at reducere intensiteten og udseendet af eksisterende misfarvninger. Det trænger hurtigt ind i huden og hjælper med synligt at udjævne hudtonen og forbedre klarheden.
Hvis du vil vide mere om C-vitamin, og hvordan det kan gavne din hud, kan du besøge vores Kiehl’s forretninger for en gratis personlig konsultation med vores hudplejeeksperter. Vores hudplejeeksperter besvarer alle dine spørgsmål om denne populære hudplejeingrediens. Hvis du har travlt, kan du også prøve vores Healthy Skin Routine Finder på vores hjemmeside. Dette værktøj ender ud med at anbefale dig en hudplejerutine, der er skræddersyet til din hudtype.
Orientation message
For the best experience, please turn your device