Main content
squalan

FORDELENE VED SQUALANE I HUDPLEJE

Squalane, den store hemmelighed i hudplejeverdenen, er lige på vej til at bryde igennem. Squalane er endnu ikke så kendt en hudplejeingrediens som eksempelvis hyaluronsyre og C-vitamin, men er ikke desto mindre en meget imponerende fugtgiver og antioxidant i sig selv. Hos Kiehl’s har vi været fans af squalane siden 1970'erne og det er en vigtig ingrediens i mange af vores produkter. Læs mere om en af vores yndlingsingredienser.

Hvad er squalane?

Squalane er et meget raffineret plantebaseret lipid (eller fedt) med en molekylær struktur, der ligner lipider (vores naturlige fugtighedsgivere). Dette lette lipid har en naturlig lighed med huden og har mange gode egenskaber for huden, bl.a. absorberes det nemt uden at efterlade fedtede rester og giver antioxidantbeskyttelse. Squalane er en effektiv fugtgiver, der traditionelt set er blevet brugt til at hjælpe med at beskytte hudbarrieren og lukke fugten inde, så huden bliver blødere og glattere. Ligesom hyaluronsyre er den ideel til alle hudtyper, især tør hud og sensitiv hud. I årtier har squalane været brugt i hudplejeprodukter, der er udviklet til at hjælpe med at fugte huden. Squalane findes i en lang række formler fra cremer og bodylotion til hårpleje, ansigtsolier og serummer.

Squalane eller Squalene?

De af jer med falkeblik har måske bemærket, at squalane nogle gange staves "squalene", det er ikke en slåfejl, det er fordi, de er en anelse forskellige. Squalene er det fugtgivende lipid eller fedtstof, der findes naturligt i vores hud. Det findes i rigelige mængder i hudens talg, indtil vi når de tidlige 20'ere, hvor det begynder at blive udtømt og efterlader huden med tilbøjelighed til ru og tørre pletter. Squalane er næsten identisk med squalene, men det stammer fra planter, herunder sukkerrør og oliven, og vigtigst af alt er det hydrogeneret, ellers vil det oxidere – blive brunt, blive mere tyktflydende og begynde at lugte – ikke hvad vi ønsker os af vores hudpleje! Squalane har ingen lugt, er klart og er yderst kompatibelt med huden, og derfor finder du det ofte i dine hudplejeingredienser sammen med fugtgivende stoffer som vand, hyaluronsyre og E-vitamin.

Hvordan kan squalane gavne huden?

Squalane giver masser af fugt og er velegnet til alle hudtyper. Ud over at opretholde et optimalt fugtniveau hjælper den med at reparere hudens barrierefunktion, hvilket betyder en stærkere og mere modstandsdygtig hud. Den tilstopper ikke porerne, hvilket gør den til en nyttig ingrediens til hud med tendens til urenheder samt fedtede hudtyper. Den har også antioxiderende egenskaber og beskytter mod miljømæssige påvirkninger fra forurening, UV-stråler og irritamenter Det er en multitasker, der fortjener at blive inkluderet i din daglige hudplejerutine.

Squalane og hudens aldring

Efterhånden som vi bliver ældre, producerer vi mindre af de naturlige hudolier, også kaldet talg, der hjælper med at fugte huden indefra, hvilket fører til tørhed, fine linjer og tab af fylde. Heldigvis kan en hudplejerutine, der indeholder fugtighedsgivere som squalane, hjælpe med at lindre synligheden af tør hud.

Ud over at tilføre fugt er squalanes fordele bl.a. at fremme glat, fast og yngre hud, hvilket er en af grundene til, at vi elsker at bruge den i vores unikke og effektive formler.

Kiehl’s og squalane

Vi begyndte at bruge squalane i vores formler allerede tilbage i 1970'erne. Allerede før vi begyndte at formulere med dette botaniske lipid, solgte vi 100% squalane i apoteksflasker på vores gamle apotek i East Village, New York. Med vores omfattende erfaring med denne ingrediens fortsætter vi med at tilføre squalane til flere og flere af vores formler.

Sådan indkøber vi squalane

Hos Kiehl’s bruger vi 100% plantebaseret squalane. Fra den indledende indkøbsproces til den endelige formulering har vi udviklet omfattende sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at vi bruger en kvalitetsingrediens, der udelukkende er udvundet af planter. Oliven har vist sig at indeholde en stor mængde squalane sammenlignet med andre planteolier, hvilket gør dem til en vigtig kilde til udvikling af squalane. Efter at oliven er presset for at opnå olie, isoleres resten og omdannes derefter til squalene. Squalene omdannes derefter til squalane gennem en hydrogeneringsproces. Vi bruger også squalane afledt af sukkerrør i mange af vores formler.

Vil du vide mere om produkter, der er rige på squalane, og hvordan de kan gavne dig? Besøg en af vores Kiehl’s-stande i en butik, og få en gratis personlig konsultation med vores Kiehl’s Skin Pros. Vores Kiehl’s Skin Pros besvarer alle dine spørgsmål om denne populære hudplejeingrediens. Hvis du har travlt, kan du prøve vores Healthy Skin Routine Finder på vores hjemmeside. Dette værktøj tilbyder en hudplejerutine, der er skræddersyet til din hudtype.

Se vores udvalg af produkter med squalane
Orientation message
For the best experience, please turn your device