Main content

HVORDAN HJÆLPER HYALURONSYRE DIN HUD?

Uanset om du er nybegynder eller skønhedsekspert, der elsker hudpleje, har du sikkert hørt om hyaluronsyre. Dette ultrapopulære molekyle er en af de mest kendte hudplejeingredienser på markedet i dag, og med god grund. For det første er det en kraftfuld, men stadig skånsom hudplejeingrediens, der tåles af stort set alle hudtyper. Den er også meget udbredt i anti-age-produkter og er berømt for sin evne til at absorberes hurtigt og synligt forbedre hudens udseende.

Despite its popularity, there’s a lot you may not know about hyaluronic acid, like how it can also be used in haircare products. Ahead, we’re doing a deep-dive into hyaluronic acid so you can learn all about this miracle ingredient. Read on to discover the most popular hyaluronic acid uses, how it works, and—most importantly—how you can incorporate it in your skincare routine for brighter, younger-looking skin.Hvad er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er et naturligt forekommende stof, der findes i næsten alle kroppens væv. Videnskabeligt klassificeres det som en type molekyle, der kaldes et glykosaminoglykan (GAG). Biologisk set er hyaluronsyres primære formål at fugte og smøre kroppens bløde væv.
Hyaluronsyre er en populær og nyttig ingrediens i hudpleje på grund af dens evne til at binde og holde på store mængder vand: Undersøgelser viser, at et enkelt hyaluronsyremolekyle kan holde op til 1.000 gange sin vægt i vand.* Derfor bruges den i vid udstrækning i fugtighedscremer og serummer, især dem, der er rettet mod fine linjer og rynker. Hyaluronsyre er også en almindelig ingrediens i nogle hårplejeprodukter.

Fordele ved hyaluronsyre for huden

Der er mange værdifulde fordele ved hyaluronsyre som en topisk hudplejeingrediens. Dens effektivitet som fugtgiver er sandsynligvis hyaluronsyres mest kendte egenskab, men den kan også hjælpe med at give huden fylde, styrke fugtbarrieren og fremme en mere ungdommelig glød.** I det følgende lærer vi dig alt om hvad hyaluronsyre kan gøre for din hud. Og guider dig til, hvilke Kiehl’s-produkter du kan bruge til at høste de hudboostende fordele ved denne fantastiske ingrediens.

1. Den forsvarer og styrker hudens fugtbarriere

Forskning tyder på, at hyaluronsyre er en vigtig komponent i hudbarrieren. Selvom dens vigtigste funktion er at bevare fugten og holde huden hydreret, hjælper hyaluronsyre også med at beskytte huden mod miljømæssige stressfaktorer som forurening og UV-eksponering.

Har du prøvet vores nyeste Ultra Pure High-Potency Serum 1,5 % Hyaluronic Acid – Moisturizing Serum? Dette koncentrerede serum tilfører 1,5 % hyaluronsyre til tør hud og hjælper med at genopbygge og holde på fugten, så du får en sund og gennemfugtet hud. Den hurtigtabsorberende formel giver dig mulighed for hurtigt at tilføre aktive stoffer til huden for synligt at give den mere fylde og fugt.

2. Den kan reducere synligheden af fine linjer

Når vi bliver ældre, falder kroppens naturlige produktion af hyaluronsyre og proteiner som kollagen og elastin, hvilket i sidste ende fører til fine linjer, rynker og andre synlige alderstegn. *** Hyaluronsyrens evne til øjeblikkeligt at fugte og gøre huden fyldigere gør den til et særligt nyttigt våben i dit arsenal af anti-age-hudplejeprodukter.

For at få huden til at se fastere og fyldigere ud kan du prøve at indarbejde Iris Extract Activating Treatment Essence i din daglige hudplejerutine. Denne lette formel indeholder hyaluronsyre, irisrodekstrakt og mild lipohydroxysyre. Den eksfolierer og fugter huden, så du får en glattere og mere strålende glød. Vi anbefaler, at du bruger denne essens morgen og aften efter toner, men før serum, for at forberede din hud på den resterende rutine.

Hvis du ønsker en mere intensiv behandling af fine linjer og rynker, kan du prøve Super Multi-Corrective Cream. Denne hurtigt absorberende fugtighedscreme indeholder hyaluronsyre, fytomimetisk A-vitamin og chagasvamp. Den har en multifokuseret måde at forbedre hudens 7 mest synlige alderstegn på, herunder fine linjer og rynker, mindre elastisk hud og en ujævn hudtone og tekstur

3. Med tilsætning af C-vitamin booster den huden og giver en sund glød

I hudplejeformuleringer kombineres hyaluronsyre ofte med antioxidanten C-vitamin. Forskning viser, at hyaluronsyre og C-vitamin arbejder i harmoni for at booste hinandens absorbtion i huden.***

Denne kombination finder du bl.a. i vores Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, der indeholder hyaluronsyre og 12,5% C-vitamin. Dette unikke serum mindsker synligt fine linjer, reducerer synligheden af porer og hjælper med at fremme en strålende hud, så du får en sund glød.

Til dit øjenområde anbefaler vi Powerful-Strength Line-Reducing & Dark Circle-Diminishing Vitamin C Eye Serum. Denne skånsomme, men effektive behandling er dermatologisk og oftalmologisk testet og sikker for kontaktlinsebrugere. Brug ringfingeren til at duppe produktet let på øjenområdet morgen og aften, så vil øjnene over tid se friskere og klarere ud.

* “Hyaluronan: A Natural Moisturizer for Skin Care.” Harry's Cosmeticology, by Daniela ŠMejkalová et al., 9th ed., vol. 2, Chemical Publishing Company., 2015, pp. 605–622
** Narurkar, Vic A et al. “Rejuvenating Hydrator: Restoring Epidermal Hyaluronic Acid Homeostasis With Instant Benefits.” Journal of drugs in dermatology: JDD vol. 15,1 Suppl 2 (2016): s24-37.
*** “Understanding The Ingredients In Skin Care Products.” Cleveland Clinic. 10 Oct 2019. https://my.clevelandclinic.org/health/articles/10980-understanding-the-ingredients-in-skin-care-products

Orientation message
For the best experience, please turn your device