Main content
sun damage banner

HVORDAN HÅNDTERER MAN SOLSKADER?

Solskader: Sådan forebygger, lindrer og reparerer du huden

Hvem elsker ikke en solrig dag? At være ude, når det er lyst og varmt, løfter humøret, så længe du sørger for tage dine forbehold, når du ligger og suger solens stråler til dig. Efter en dejlig dag fuld af sjov i solen er solskader det sidste, du vil tænke på.

Hvorfor er solbeskyttelse vigtig?

Vi ved alle, at for meget tid i solen skader din hud og kan føre til solskoldning. Solskoldning opstår, når hudens yderste lag beskadiges af ultraviolet (UV) stråling. Dette resulterer i en inflammatorisk reaktion, hvor hudcellerne bliver røde, hævede og ømme. Udover at gøre ondt forårsager solskader også ældning af huden og i værste fald kan det på længere sigt føre til hudkræft. Når smerten, rødmen og ubehaget er forsvundet, forbliver den langsigtede hudskade.

Sådan lindrer du solskoldning

Selvom solskoldning kan være meget smertefuldt, er der enkle, praktiske måder at opnå et vist niveau af beskyttelse for følsom hud på, når du først er blevet forbrændt. For det første skal du så vidt muligt holde dig væk fra direkte sollys for at begrænse UV-eksponering. Gå et skridt længere og tag et køligt brusebad samt drik masser af koldt vand for at rehydrere.
Calendula Petal-Infused Calming Mask

Calendula Petal-Infused Calming Mask

En beroligende ansigtsmaske med morgenfrue, der blødgører huden og mindsker irritation.

Old price New price DKK 380,00
For det andet skal du finde hudplejeløsninger, der fugter, reducerer hudirritation og lindrer smerten på huden. Vores Calendula Petal-Infused Calming Mask giver f.eks. et boost af fugt, der hjælper huden med at føles beroliget, dulmet, lindret og fugtmættet. Den reducerer også synlig rødme og giver en revitaliseret teint efter blot at have brugt den én gang.
Næste skridt er vores ansigtsolie til brug om aftenen, Midnight Recovery Concentrate. Den er en kundefavorit, der nærer huden om natten og supplerer dens naturlige genoprettelsesproces om natten, så huden får et udhvilet udseende.
Midnight Recovery Concentrate

Midnight Recovery Concentrate

Vores bestseller ansigtsolie, der synligt genopretter hudens udseende og giver glød.

Old price New price DKK 400,00


Crème de Corps bodylotion giver lindring til hele kroppen og nærer huden, så den føles blødere, glattere og mere fugtet. Brug også tøj til at beskytte huden for at opnå et bedre beskyttelsesniveau, og undgå direkte sollys, indtil du føler dig bedre tilpas.

Sådan lindrer du solbrændte læber

Solbrændte læber er særligt følsomme over for UV-stråling. En god regel er at bruge beroligende og nærende læbeprodukter, især om natten, som f.eks. vores Buttermask for Lips, der indeholder kokosolie og vild mangosmør. Denne kombination af ingredienser virker lindrende og blødgørende på dine læber, mens du sover.

Solcreme, der hjælper med at beskytte huden og forebygge solskader

Vi anbefaler, at du bruger SPF-beskyttelse hver dag året rundt. En mineralsk solcreme af høj kvalitet kan hjælpe med at beskytte mod både UVA- og UVB-stråler, der ælder huden. For at beskytte mod UVB-stråler og begrænse hudskader skal du kigge efter en mineralsk solcreme med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på mindst 30.
Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

En let solcreme til ansigtet med SPF 50.

Old price New price DKK 480,00
 Vi anbefaler Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA++++. Denne formel beskytter huden mod miljømæssige aggressorer, herunder UVA/UVB-stråler og forurening, som kan forårsage de første tegn på ældning. Den absorberes nemt og efterlader en behagelig, ikke-fedtet finish.
Måske er du mere til de lette solcremer, og der er >Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 PA++++ en favorit. Denne lette solcreme stopper ikke porerne og hjælper med at beskytte huden mod miljømæssige aggressorer, herunder UV-stråler og forurening, samtidig med at den minimerer synligheden af porer og beskytter mod tidlige alderstegn.
Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel

Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel

En solcreme med en ultralet konsistens med SPF 50.

Old price New price DKK 365,00

Sådan påfører du solcreme

Du er allerede godt på vej, når du har fundet den rigtige solcreme, men dine gode intentioner ikke hjælper så meget, hvis du ikke påfører solcreme korrekt. Her er vores bedste tips til anvendelse af solcreme og dermed begrænse risikoen for solskoldning.

Kiehl’s Top Tip #1: Brug solcreme hver dag

Hudskader ophober sig, så brug solcreme hver dag. Påfør 30 minutter før du går ud, og glem ikke at tage solcreme på løbende gennem dagen eller evt. efter du har været i vandet. Selvom du har vandfast solcreme med UV-beskyttelse på, er risikoen for at blive udsat for UV-lys høj på ubeskyttet hud.

Kiehl’s Top Tip #2: Påføring af solcreme og makeup

Overvej at påføre SPF-beskyttelse som det første trin i din makeuprutine. Du bør påføre makeup, efter at du har haft solcreme på i ca. fem minutter. Hold dig til flydende eller cremede foundations, da pudderet kan tværes ud og forårsage hudirritation. Når du går hjemmefra, skal du påføre din solcreme igen, og det skal du gøre over makeuppen.

Kiehl’s Top Tip #3: Påføring af den rette mængde beskyttelse

Vi anbefaler, at du bruger to teskefulde solcreme på ansigt, arme og hals og to spiseskefulde på alle andre udsatte områder, hvis du vil bevare en sund hud. Vi ved godt, at ingen påfører solcreme med en teske, men det giver dig en idé om mængden! Brug om muligt en vandfast solcreme, da UV-stråler vil finde områder af ubeskyttet hud, der vil være sårbare, når du svømmer eller sveder, og dermed øges risikoen for solskader.

Kiehls Top Tip #4: Påfør solcreme igen og igen

Husk at påføre solcreme på ny løbende gennem dagen, især hvis du har været ude at svømme eller dyrker en aktivitet hvor du sveder.
Orientation message
For the best experience, please turn your device